« Older Home
Loading Newer »

Gentblogt heeft jullie nodig!

06Jun10

Versterk Gentblogt tijdens de Gentse Feesten!

Wij zijn op zoek naar schrijvers, fotografen, videografen, dichters, schilders, leeuwentemmers, mimes, concertgangers, reviewers, cocktailproevers, optredenbesprekers, en veel meer! Okay, niet echt op zoek naar mimes. Maar de rest wel!

Tijdens de Gentse Feesten breiden we de redactie uit, en maken we met z’n allen een mega-Gentblogt. Ook meedoen? We vergaderen op 18 juni om 20u - mail ons op redactie@gentblogt.be voor meer informatie (ook als je die dag niet zou kunnen komen).

» Gentblogt heeft jullie nodig!

Gentblogt beste stadsblog van Vlaanderen !

15Dec09

Gentblogt is dus weer de winnaar geworden van de verkiezing welke het blad Clickx elk jaar houdt. De beste stadsblog van geheel Vlaanderen.  Een pluim op onze hoed en daar mogen we trots op zijn.  ( Later meer nieuws.)

Sandy Denny-Fotheringay 2

12Sep09

Enkele maanden geleden kreeg ik een mail vanuit Engeland, van David Suff van Fledg’ling Records.

Als groot bewonderaar van de Engelse Folkmuziek wilde hij een 2e (plaat-oorspronkelijk) CD van de groep Fotheringay uitbrengen. Een hommage aan de talenten van zangeres-componiste Sandy Denny die in deze groep het voortouw nam. In samenwerking met Island Records is deze CD, en LP,  er uiteindelijk gekomen. En zijn vraag was natuurlijk of hij de foto’s mocht gebruiken die ik in 1972!, had gemaakt van haar toen ze optrad in Vlissingen met o.a. de super folkgitarist en componist Richard Thompson.

Dat na zo veel jaar de foto’s weer eens van pas komen! Inmiddels staan deze foto’s zowat op elke website wat Engelse folkmuziek aangaat( ben ik later achter gekomen). Het internet schept zoveel meer mogelijkheden dan het verleden, toen er nog geen sprake was van computergebeuren. In Duitsland staan ze op een verzamelsite, en inmiddels vermeld de Italiaanse Sandy Denny pagina op de Italiaanse wikipedia ook deze foto’s, (weliswaar met mijn toestemming) En dus ook op You Tube en dergelijke. (en ik kan daar eigenlijk niets aan doen, maar ik ben al vereerd dat ze gebruikt worden.)Op de foto’s hierbij de hoes van de CD, en de binnenzijde van LP.

Mocht er belangstelling zijn voor de CD en LP, kan ik de gegevens van David Suff doorgeven.

En natuurlijk ook dankzij de medewerking van Flip Feij, de “grote Richard Thompsonkenner”. Hij was erbij tijdens het concert van Sandy als journalist.

skyline gent

14Aug08

Gentse Feesten: Puppetbuskers en “Mira Miro”(straatfestival) 2008

24Jul08

 

De Gentse Feesten zijn weer voorbij en enkele van de leukste onderdelen waren het Puppetbuskersfestival en het straattheaterfestival “Mira Miro”. Hierbij enkele impressies.

Roeien 2 x 4

22Apr08

roeien-02.jpgroeien-01.jpg

Nieuw gebouw in “Bourgoyen”

22Apr08

lente-in-bourgoyen-05-verpozing-aan-het-water.jpgbourgoyen-natuurgebouw-02kopie.jpgbourgoyen-natuurgebouw-01.jpg

Zondag 20 april werd het nieuwe “passiefhuis” Bourgoyen geopend.Een grote aanwinst voor het mooie natuurgebied op de grens van Gent en Mariakerke.

“le plat pays”

16Mrt08

landschap-zeeland-01.jpg

het vlakke vlaamse land-als één lijn, als één vlak…

het land ontwaakt

16Mrt08

landbouw-zeeland-01.jpglandbouw-zeeland-zaaimachine.jpg

De laatste stuiptrekkingen van de winter gaan over in maartse buien, maar dan… dan ontwaakt het land en doen de boeren hun werk, zodat de kringloop van zaaien, groeien, oogsten en het land weer winterklaar leggen, zijn gang kan gaan. Steeds weer en weer….

Op de grens van Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen denken ze er ook zo over.

aarzelende lente in canisvliet

01Mrt08

canisvliet-waterpartij.jpg

Een aarzelende lente doet zijn intrede in de natuur. Hier een beeld uit Canisvliet, een waterrijk gebied op de grens van Zeeuws-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.

zwart-wit foto afgedrukt op barietpapier en lichtsepia gekleurd.


 

Over